Saturday, July 21, 2007

Danish national archives and catalogues

Rigsarkivet - Afleveringsfortegnelser over arkivalier: "Arkiverne efter 1848 er ikke registreret så grundigt som de ældre arkiver. Arkivalierne er for hovedpartens vedkommende registreret i rækken af afleveringsfortegnelser, som er en fortegnelse over hver enkelt aflevering, som er sket til Rigsarkivet. Fortegnelserne er typisk lavet af den afleverende myndighed og beskriver præcis, hvad der befinder sig i hver pakke. Du skal derfor være opmærksom på, at der for den samme arkivskaber kan være mange afleveringsfortegnelser - afhængigt af, hvor mange gange der er afleveret arkivalier fra den pågældende myndighed.

Afleveringsfortegnelserne er opstillet i en lang række i registraturværelset i vejledningsområdet på Rigsarkivets læsesal."

I need to learn this system much better.
The Danish National Archives after 1848 are not indexed as thoroughly as the older material but these are the accession descriptions of archives as described on delivery


I am still learning Daisy: "Dansk Arkivalieinformationssystem" the online catalogue.

I wrote a help page in english but was asked to take it down because I linked to the official logo.

I den elektroniske registratur Daisy kan du finde oplysninger om alle arkivskabere, der har afleveret arkivalier til Statens Arkiver samt søge på arkivserier. Cirka 68 procent af arkivserierne på Rigsarkivet og Landsarkivet for Sjælland er registreret (1. september 2005). Ved udgangen af 2008 vil alle arkivserier på Rigsarkivet være registreret ned til hver enkelt pakke og bind.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home