Monday, June 29, 2009

Danish church book indexes

Velkommen til DDD Kirkebøger

from my email:-
" you should note that a new database has been added to the Danish part of Dansk Demografisk Database - ddd.dda.dk - transcribed church records (Kirkebøger).

I have not ad time to look much into how it works, and what you'll find, but try for yourself.

According to my newspaper, about 400.000 entries have been made, out of an estimate of maybe 20 million :-D

They need you (and me !) to add whatever records you have transcribed !
"

Find kirkebog


Folketællinger


Andre databaserOm kirkebøgerne i Dansk Demografisk Database

Indholdet i databasen med kirkebøger er fremskaffet gennem en indsats over mange år. Der er anvendt forskellige programmer og principper ved indtastningen af kirkebøgerne, og det afspejler sig i indholdet. Det kan ikke være anderledes, men vi har alligevel valgt at fremlægge alle indtastninger på trods af forskellene, da der er mange informationer at finde.

Kirkebøgernes indhold dækker et stort antal år (1640 - 1953) og mange forskellige begivenheder. I begyndelsen vil det således oftest forekomme, at du mangler oplysninger lige præcis fra den tid og sted, du ønsker. Vi opfordrer derfor til at deltage i arbejdet med at indtaste kirkebøger til glæde for jer selv og alle andre.

Søgning i kirkebøger begynder med at udfylde amt, hvis du kender det, ellers er det eneste obligatoriske felt 'begivenhed'. Der er forsøgt at give forklaring i højre side af de enkelte sider. Du søger i en enkelt kirkebog ad gangen. Du kan blade gennem hele kirkebogen eller søge efter en person i den valgte kirkebog. Ved at klikke på en enkelt person får du alle oplysninger og i tilfælde af dåb eller vielse, vil der hos de personer, der har faddere eller forlovere, være adgang til oplysninger om disse fra den valgte person.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home